SEO - Søgemaskineoptimering

SEO – Øg din omsætning med effektiv SEO

SEO betyder søgemaskineoptimering. Det er en forkortelse for ”Search Engine Optimization”, som omhandler arbejdet med at styrke en virksomheds organiske placeringer, når potentielle kunder søger efter det produkt eller den ydelse, man som virksomhed tilbyder.

Søgemaskineoptimering består i store træk af 3 dele:

  • On-page optimering
  • Off-page optimering
  • Teknisk optimering

On-page vs. off-page SEO

Indledningsvis er det i forbindelse med SEO et væsentligt element at sikre, at ens hjemmeside har godt og relevant indhold. On-page optimering omhandler alle de elementer og faktorer, der gør sig gældende på selve siden. Det er afgørende at du har kvalitets indhold og at det er struktureret, så det både fanger menneskers og søgemaskiners opmærksomhed.

Indholdet på din side, herunder tekst, billeder og video, skal struktureres således at søgemaskiner som Google kan forstå både, hvad din side indeholder og vigtigheden/relevansen af din side. Det kan du b.la. gøre ved hjælp af gode og relevante overskrifter, metabeskrivelser og inkludering af søgeord. Men det nytter ikke noget kun at optimere til søgemaskiner. Det er lige så vigtigt at dine on-page tekster er

læsevenlige og lettilgængelige for mennesker. On-page optimering kan samlet set være med til at give din hjemmeside en bedre placering på Google og på den måde bidrage til flere kunder. Og ikke mindst en øget omsætning. Det kan derfor have høj værdi at investere i målrettet SEO-arbejde.

Off-page optimering handler derimod om alle de faktorer, der foregår uden for din side, men som har stor betydning for din rangering på Google. Links og linkbuilding er væsentlige elementer i off-page SEO. Det er de fordi de er med til at øge din synlighed online og skaber øget trafik på din hjemmeside. Derudover viser mange relevante og troværdige henvisende links, at du har relevant kvalitets indhold på din side. På den måde vil din hjemmeside fremstå som vigtig set med Googles øjne. Dette har i høj grad betydning for din placering i Googles søgeresultater, og derfor er linkbuilding et afgørende element i din off-page optimering.

Teknisk SEO-optimering

Den tekniske del af søgemaskineoptimering består af en række forskellige elementer. Blandt andet er en del af det tekniske arbejde at sikre, at hastigheden på hjemmesiden er god. En langsom hjemmeside er som oftest ikke blot et irritationsmoment for den besøgende. Der er ligeledes også korrelation mellem ens hjemmesides hastighed og sidens placering i de organiske søgeresultater. Med andre ord: En hurtig hjemmeside er medvirkende til at sikre dig en bedre placering på Google. Foruden hastighedsoptimering af din hjemmeside kan øvrige faktorer, indenfor den tekniske optimering af din hjemmeside, være mobilvenlighed, kodning og sidestruktur. Disse kan alle medvirke til at optimere den tekniske del af SEO-arbejdet.

Hvad har du brug for hjælp til?

Såfremt du ønsker kompetent og kyndig rådgivning indenfor søgeoptimering – SEO – er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 2856 5123 og fortælle os om dine SEO udfordringer. Med mange års erfaring indenfor SEO kan vi bistå med professionel rådgivning, der kan hjælpe til med at sikre dig og din virksomhed en god placering i de organiske søgeresultater på Google. Du kan også sende os en mail på service@hardyco.dk med dit telefonnummer og så hører du fra os indenfor 24 timer på hverdage.

 

Spred SEO-kærligheden